Päätöksenteko 1. tehtävä

 1. päätöksenteon tehtävä oli Learn-alustalta suoraa kopoituna tällainen, "Oman ammattialasi tai kiinnostuksesi mukaisesti voit tutkia joko kuntasi valtuuston tai eri toimielinten, kuten teknisen lautakunnan, sivistys- tai sosiaalitoimen tms. päätöksiä."

Päätin tarkastella Itä-Savon sairaanhoitopiirin eli Sosterin tekemiä päätöksiä, joista valitsin viimeisimmän kokouksen, pidetty 2.11.2021. 

Tämä tehtävä tehtiin Xamkin lyhyen tehtävän mallin mukaan.



Elsa Partanen                               Päätöksenteko tehtävä 1 / Blogiportfolio

Jalkaterapeutti

JTSA21SM                                                         23.11.2021

 

 

Viestintätaidot               

Hannele Ylönen

 

 

 

Päätöksenteko ammatillisesta näkökulmasta

 

 

Tarkastelen Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän, Sosterin, tekemiä päätöksiä Sosterin omalta sivustolta.

Tuorein lisäys heidän sivustollaan oli 2.11.2021 lisätty pöytäkirja, jossa käytiin läpi yleiset asiat kuten paikallaolijat ja muut yleiset säännöt. Pöytäkirja on tehty kokouksessa, jossa valittiin uusi yhtymähallituksen puheenjohtaja. Uudeksi kuntayhtymähallituksen puheenjohtajaksi valittiin Reima Härkönen.

Päätöksiä tekivät Sosterin kuntayhtymävaltuuston jäsenet. Päätös tehtiin äänestämällä.

 

Tästä päätöksestä uutisoitiin ainakin Itä-Savossa, josta minä itse sen ensimmäisenä huomasin.

 

https://isshp10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2021191

 

 

Nykyään moni saa tiedon heitä koskevasta päätöksestä tai päätöksen teosta verkon välityksellä. Harva esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla työskentelevästä on mukana kokouksissa tai neuvotteluissa päättämässä heitä koskevista asioista. Itse ainakin löysin tietoa Sosterin tai Savonlinnan kaupunginvaltuuston tekemistä päätöksistä heidän sivuiltaan, josta löytyi pöytäkirjoja kokouksista. Näistä myös usein uutisoidaan paikallisissa lehdissä. Aina viimeistään lehdessä lukee millaisia päätöksiä ollaan tehty ja tullaan tekemään.

 

Päätöksenteossa mukana on sen hallituksen jäseniä, mitä asia koskee. Riippuen päätöksen arvovaltaisuudesta, myös joskus päätöstä tekemässä voi olla tavallisia kansalaisia, esimerkkinä kansalaisaloitteet.

 

 

Sosterin tekemästä päätöksestä, puheenjohtajan valinnasta uutisoitiin Itä-Savossa. https://www.ita-savo.fi/paikalliset/4352426

 

Myös YLE uutisoi Sosterin päätöksestä. https://yle.fi/uutiset/3-12170745

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdiskeleva teksti

Selkokieli 2. tehtävä

Päätöksenteko 2. tehtävä